végy egy szép nagy tepsit
a recept nem érzés szerinti, mint a legtöbb sajátom ,)
anyukámtól tanultam
és a sütiknél érdemes betartani a mennyiségeket ,)
tehát margarinnal 25 dkg cukrot habosra keverünk
majd egyenként a 6 tojás sárgáját hozzá keverjük
majd 30 dkg lisztet és a sütőport hozzáadjuk
majd legvégén a tojások felvert habját belevegyítjük
kivajazott tepsibe belenyomkodjuk, a tetejére rakjuk a kimagozott meggyet
amit porcukorral megszórunk
közepes tűznél sütjük
késsel nézegetjük, de nem agyonszurkálni szegény sütit ,)))) tehát finoman a kés hegyét beleszúrjuk és ha nem ragad hozzá kécc is...
ez sütőnként változik, de általában harminc, negyven perc
kivesszük, megvárjuk míg kihül és utána szedjük ki a sütit a tepsiből, mert fennáll a lehetőség, hogy a fele bent marad, ha melegen próbáljuk kicibálni...
porcukorral meghintjük, esetleg őrült fahéjjal
jó étvágyat ,))
hozzávalók:
25 dkg margarin
6 tojás
25 dkg cukor
30 dkg liszt
1 sütőpor
1 kg magozott meggy, de jó a szilva, cseresznye, barack is
bóti alapanyagok felhasználása, alkalmanként másként ,))
2007. augusztus 25., szombat
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése