bóti alapanyagok felhasználása, alkalmanként másként ,))

2007. augusztus 25., szombat

meggyes piskóta

végy egy szép nagy tepsit

a recept nem érzés szerinti, mint a legtöbb sajátom ,)

anyukámtól tanultam

és a sütiknél érdemes betartani a mennyiségeket ,)

tehát margarinnal 25 dkg cukrot habosra keverünk

majd egyenként a 6 tojás sárgáját hozzá keverjük

majd 30 dkg lisztet és a sütőport hozzáadjuk

majd legvégén a tojások felvert habját belevegyítjük

kivajazott tepsibe belenyomkodjuk, a tetejére rakjuk a kimagozott meggyet

amit porcukorral megszórunk

közepes tűznél sütjük

késsel nézegetjük, de nem agyonszurkálni szegény sütit ,)))) tehát finoman a kés hegyét beleszúrjuk és ha nem ragad hozzá kécc is...

ez sütőnként változik, de általában harminc, negyven perc

kivesszük, megvárjuk míg kihül és utána szedjük ki a sütit a tepsiből, mert fennáll a lehetőség, hogy a fele bent marad, ha melegen próbáljuk kicibálni...

porcukorral meghintjük, esetleg őrült fahéjjal

jó étvágyat ,))

hozzávalók:
25 dkg margarin
6 tojás
25 dkg cukor
30 dkg liszt
1 sütőpor
1 kg magozott meggy, de jó a szilva, cseresznye, barack is

Nincsenek megjegyzések: