végy két szelet toast kenyeret ,)
az a tecsos sima százakárhányforint egy kiló az bőven okés, de lehet graham vagy bármilyen nem barna kenyér, mert az savanyú és nem illik ide ,))
nos a másként abban fog kimerülni, hogy nem kell flancos toastsütő, az az összecsukós felezős izé, hanem csak sima teflonserpenyő ,) és kicsi vaj bele...
tehát takarékon tedd fel a serpenyőt melegedni
szóval a szeleteket kend meg margarinnal, a vaj hamarabb kifolyna... valamint a margarin megfogja a sajtot, ha forgatod...
közben figyeld a serpenyőt, nem kell füstölnie, de forrónak kell lennie
tegyél rá szeletelt sajtot, vagy sajt darabokat
tedd egymásra és azt a felét amit először teszel a felforrósított serpenyőbe, szintén kend meg margarinnal
hogy ki mennyit ken rá, az ízlés dolga ,)
figyelni kell!!!! hajlamos kokszolódni!!!!!
fa vagy műanyag, de a fa ideálisabb, mert nem olvad el - fakanállal emelgeted néha a kenyérkét
amikor látod, hogy szép zsemleszínű, vagy a széle kicsit fekete, akkor egy pici margarint kensz a tetejére és megfordítod!
ezt is figyelni kell!!!!
végig takarékon menjen a gáz, rutinosabbak esetleg közepesen csinálhatják
és amkor megpirult, szépen kiveszed tányérra
paradicsom-paprika kissé megsózva kiváló hozzá, de sósuborka, vagy a májkrémgolyó is csodás
bátrabbak eleve belekenhetik a májkrémet, vagy előre elkészített melegszendvicskrémet a kezdet-kezdetén ,)) de sajt mindenképpen kell, mert szétesik különben ,)
ezt a nyiminyamit lehet szabadtűzön, platnin és rácson is készíteni ,)
jó étvágyat ,))
hozzávalók:
fél zacskónyi szeletelt kenyér
sajt, lapka vagy sima szeletelt, de sajt reszelék is okés, csak zsíros sajt legyen
bóti alapanyagok felhasználása, alkalmanként másként ,))
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése