bóti alapanyagok felhasználása, alkalmanként másként ,))

2007. augusztus 28., kedd

sajtos toast ,) tószt ,)) másként

végy két szelet toast kenyeret ,)

az a tecsos sima százakárhányforint egy kiló az bőven okés, de lehet graham vagy bármilyen nem barna kenyér, mert az savanyú és nem illik ide ,))

nos a másként abban fog kimerülni, hogy nem kell flancos toastsütő, az az összecsukós felezős izé, hanem csak sima teflonserpenyő ,) és kicsi vaj bele...

tehát takarékon tedd fel a serpenyőt melegedni

szóval a szeleteket kend meg margarinnal, a vaj hamarabb kifolyna... valamint a margarin megfogja a sajtot, ha forgatod...

közben figyeld a serpenyőt, nem kell füstölnie, de forrónak kell lennie

tegyél rá szeletelt sajtot, vagy sajt darabokat

tedd egymásra és azt a felét amit először teszel a felforrósított serpenyőbe, szintén kend meg margarinnal

hogy ki mennyit ken rá, az ízlés dolga ,)

figyelni kell!!!! hajlamos kokszolódni!!!!!

fa vagy műanyag, de a fa ideálisabb, mert nem olvad el - fakanállal emelgeted néha a kenyérkét

amikor látod, hogy szép zsemleszínű, vagy a széle kicsit fekete, akkor egy pici margarint kensz a tetejére és megfordítod!

ezt is figyelni kell!!!!

végig takarékon menjen a gáz, rutinosabbak esetleg közepesen csinálhatják

és amkor megpirult, szépen kiveszed tányérra

paradicsom-paprika kissé megsózva kiváló hozzá, de sósuborka, vagy a májkrémgolyó is csodás

bátrabbak eleve belekenhetik a májkrémet, vagy előre elkészített melegszendvicskrémet a kezdet-kezdetén ,)) de sajt mindenképpen kell, mert szétesik különben ,)

ezt a nyiminyamit lehet szabadtűzön, platnin és rácson is készíteni ,)

jó étvágyat ,))

hozzávalók:
fél zacskónyi szeletelt kenyér
sajt, lapka vagy sima szeletelt, de sajt reszelék is okés, csak zsíros sajt legyen

Nincsenek megjegyzések: