bóti alapanyagok felhasználása, alkalmanként másként ,))

2007. augusztus 25., szombat

csirkehúsleves gazdagon

végy egy csomag előre elkészített adag csirkehúsleves alapot elő a mélyhűtőből ,)

(két darab csirke alsócomb, sárgarépa karikázva, zeller darab, petrezselyem zöldje, karalábé darab, fehérrépa egyben, hagyma negyed, foghagyma gerezd)

a csomag elkészítése a havi nagybevásárlás része ,)) csinálok oldalra egy ízelítőt majd minnyá ,))

nos, olajat a fazék aljába és még hidegen a csomagot beletenni...

mellé dobni egy maréknyi cukorborsót, fagyottan igen ,))

takarékon a gáz

kicsit várni, míg elkezd engedni, aztán felengedni egy liter vízzel

beledobni egy maggi csirkeleves kockát, egy teáskanál vegetát

ítlés szerint egy kis darab paradicsom és paprika is mehet

három-négy szem egész bors

egy szem borókabogyó

felforralni, közben fakanállal óvatosan lazítani, keverni, hogy a fagyott hozzávalók szétváljanak

forrás után aki akarja a habot leszedi

takarékra vele, fedőt reá megbillentve, hogy ne emelgesse, de ne is főjön el a lé

kb egy-másfél óra és kécc

le lehet szűrni, de én nem szoktam

külön kislábosban tésztát főzök ki és tányérba téve rámerem a levest ,))

jó étvágyat

hozzávalók:
csirkealsócombos csomag
két marék cukorborsó

Nincsenek megjegyzések: