bóti alapanyagok felhasználása, alkalmanként másként ,))

2007. augusztus 22., szerda

titkos kocka sertés pörkölt

végy négy szelet húst, pl comb

hagymát-másfél fejnyit

paprika-paradicsom darabok, nem szükséges egész, ahhoz kevés a hús

fűszerek, úgymint: só-bors, őrült(khm... őrölt) ,)) kömény, és a titkos hozzávalón kívül egy szem borókabogyó

húst felkockázod

hagyma és p betűsök megmosása, csumázás-szeletelés, bár van aki egyben rakja bele...

hagyma robotizálása egészem apróra, akár pépesre

olívaolajat forrósítod duplafenekű közepes lábasban

hagymapépet beleteszed

p betűsöket szintén

kicsit összerottyantod, aztán egy deci vizet alá és forralni

amikor elfő a lé, pótolni és újra elfőlni hagyni

tűzről levenni!!! fontos, mert megkeseredik a pirospaprika

egy evőkanálnyi őrölt édes, vagy enyhén csípős pirospaprika

vajazókéshegynyi őrölt kömény

és a titkos fűszer: vajazókéshegynyi őrölt gyömbér

összekutymolod

az apró kockákra felvágott húst is beleteszed

felöntöd vízzel, hogy egy ujjnyira ellepje a húst

visszahúzod a lángra

teljeslángot neki, addig míg egyett rottyanik

aztán fedőt reá és kislángnál kicsit nagyobb lángon kb fél óra, néha megkeverve

fedő leveszed-kislángra letesz

léelfőzés céljából

kb fél óra, negyven perc néha megkeverve

lezárod a gázt, fedőt rá és kb húsz perc múlva, mire az összes íz összeér tálal

köretnek: tészta, nokedli (lehet előregyártott is), rizs, foszlós új kenyér

csalamádé, sima savanyú káposzta mellétesz

jó étvágyat ,)

bátrabbak a vízzel való felengedés után egy deci pancsbort is tehetnek bele

hozzávalók:
sertés comb-négy-öt szelet
hagyma-egy-kettő kicsi vagy egy nagy
fűszerek

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hi! This is kind of off topic but I need some
guidance from an established blog. Is it very difficult to set
up your own blog? I'm not very techincal but I can figure things out pretty fast. I'm
thinking about setting up my own but I'm not sure where to begin. Do you have any tips or suggestions? Thanks

Here is my web blog - best espresso machine

Névtelen írta...

I every time used to read post in news papers but now
as I am a user of web thus from now I am using net for articles,
thanks to web.

Feel free to surf to my homepage :: Goldens from Michigan