végy négy szelet húst, pl comb
hagymát-másfél fejnyit
paprika-paradicsom darabok, nem szükséges egész, ahhoz kevés a hús
fűszerek, úgymint: só-bors, őrült(khm... őrölt) ,)) kömény, és a titkos hozzávalón kívül egy szem borókabogyó
húst felkockázod
hagyma és p betűsök megmosása, csumázás-szeletelés, bár van aki egyben rakja bele...
hagyma robotizálása egészem apróra, akár pépesre
olívaolajat forrósítod duplafenekű közepes lábasban
hagymapépet beleteszed
p betűsöket szintén
kicsit összerottyantod, aztán egy deci vizet alá és forralni
amikor elfő a lé, pótolni és újra elfőlni hagyni
tűzről levenni!!! fontos, mert megkeseredik a pirospaprika
egy evőkanálnyi őrölt édes, vagy enyhén csípős pirospaprika
vajazókéshegynyi őrölt kömény
és a titkos fűszer: vajazókéshegynyi őrölt gyömbér
összekutymolod
az apró kockákra felvágott húst is beleteszed
felöntöd vízzel, hogy egy ujjnyira ellepje a húst
visszahúzod a lángra
teljeslángot neki, addig míg egyett rottyanik
aztán fedőt reá és kislángnál kicsit nagyobb lángon kb fél óra, néha megkeverve
fedő leveszed-kislángra letesz
léelfőzés céljából
kb fél óra, negyven perc néha megkeverve
lezárod a gázt, fedőt rá és kb húsz perc múlva, mire az összes íz összeér tálal
köretnek: tészta, nokedli (lehet előregyártott is), rizs, foszlós új kenyér
csalamádé, sima savanyú káposzta mellétesz
jó étvágyat ,)
bátrabbak a vízzel való felengedés után egy deci pancsbort is tehetnek bele
hozzávalók:
sertés comb-négy-öt szelet
hagyma-egy-kettő kicsi vagy egy nagy
fűszerek
bóti alapanyagok felhasználása, alkalmanként másként ,))
2007. augusztus 22., szerda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Hi! This is kind of off topic but I need some
guidance from an established blog. Is it very difficult to set
up your own blog? I'm not very techincal but I can figure things out pretty fast. I'm
thinking about setting up my own but I'm not sure where to begin. Do you have any tips or suggestions? Thanks
Here is my web blog - best espresso machine
I every time used to read post in news papers but now
as I am a user of web thus from now I am using net for articles,
thanks to web.
Feel free to surf to my homepage :: Goldens from Michigan
Megjegyzés küldése