végy egy nagy serpenyőt, nekem teflon a kedvencem és a t-betűvel kezdődő márka...
aztán nagyon vékonyra elkockázott szalonnát bele teszed
kicsi olivaolajat, úgy egy kanálnyit
üvegesre pirítod bennük a szalonnát
két-három maréknyi orsó tésztát bele szárazon!
kissé megbarnítod a száraztésztát
annyi vízzel felengeded, ami egy ujjnyira ellepi
teljes láng
figyeled, hogy fő el alóla a víz kb húsz perc
kicsit megkapatod, hogy jó ropogós legyen
kiszeded, sajtot-tejfölt, ízlés szerint zúzott foghagymát rá
és jó étvágyat
hozzávalók:
orsó tészta-három-négy maréknyi
tejföl-egy pohárnyi, de mki amennyit akar
sajt-tíz deka, vagy több
bóti alapanyagok felhasználása, alkalmanként másként ,))
2007. augusztus 21., kedd
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése