bóti alapanyagok felhasználása, alkalmanként másként ,))

2007. szeptember 24., hétfő

paprikáskrumpli galuskával, céklával

végy kb négy nagy szem, vagy hat kicsi krumplit ,)

pár karika kolbászt

egy közepes fej hagymát

olajat forrósíts egy kisebb lábasban

a hagymát karikázd, vagy kis kockázd, ahogy tetszik ,)

a forró olajba vele, a kolbászkarikákkal egyetemben ,)

pár perc után öntsd vízzelfel, sózd vagy vegetázd és hagyd főni a hagymát

kb tíz perc múltán vedd takarékra a közepes -teljes lángról

hozzátenni a pirospaprikát, kicsi paradicsomat, paprikát, ha van ,))

tedd hozzá az addigra megpucolt, kockára vágott krumplit

felönteni vízzel, addig, hogy két ujjnyira ellepje

teljes láng a egy forrásig, aztán takarékra vele és kb húsz-huszonöt, de nézni is lehet, míg megfő a krumpli

én úgy is szeretem, ha kicsit morzsalékos lesz, meg úgy is ha teljesen leves marad, ez mindenki szája íze szerint és az alapanyagok mennyisége szerint dől el ,) mivel ha sok a hagyma, akkor szaftosabb és nem leves szerű ,)

közben ki kell keverni a két tojást lisztttel-sóval, vagy vegetával ,)) galuska szerű alapja legyen, ami kb olyasmi, mint a pörkölthöz való nokedli, csak ez kanálla, esetemben villával van szaggatva ,))

ha megfőtt a krumpli, fedőt leveszed, teljes lángra vele

a bugyogást megvárod és utána elkezded beleszaggatni a kutymálékot a kész paprikás krumpliba ,))

nem kell megijedni, ha az első szétmálik, akkor még egy kis liszttel korrigálni lehet ,))

kb öt perc lobogás után takarék, fedőt reá és még két-három perc ,))

mi ecetes céklával ettük ,))

jó étvágyat ,))

akkor sem kell megijedni, ha sok a leve ,)) akkor levesnek is ehető ,))

hozzávalók:
négy szem nagy, vagy hat szem kicsi krumpli
pár karika kolbász, de kihagyható
tojás-liszt a galuskához
egy közepes fej hagyma

Nincsenek megjegyzések: